+387 55 350 502
banjadvorovi@teol.net
×

Прва сазнања о љековитости термалних вода „Бање Дворови“ потичу из 1956. године, када су нафташи тражећи нафту, јужно до ријеке Саве направили бушотину у селу Дворови, надомак Бијељине.

Из бушотине на дубини од 1.350м потекла је врела минерална вода температуре 75 степени Целзијуса. Опрезни и домишљати мјештани села Дворови дали су топлу воду на анализу, која је потврдила да је ријеч о минералној води карактеристика значајних у лијечењу болесника са реуматичним сметњама са јасно израженим минералним састојцима у ресурсу.

По проналажењу врела минералне воде и њене анализе кренуло се у изградњу купатила и бањског објекта са резервоаром за топлу воду, која је морала претходно да се охлади, јер је била претопла за директну употребу.

Поред бањског објекта 1968. године изграђен је отворени олимпијски базен са топлом водом, што је у то вријеме била ријетка и јединствена прилика у БиХ и мјесто истинског уживања и одмора.

Слиједи изградња ресторана "Стара бања" који сада носи име "Извор", непосредно поред изворишта термоминералне воде.

Године 1981. изграђен је мали дјечији базен.

Плански развој бање, изградња инфраструктуре и организовна активност, на развоју туристичко-угоститељске понуде започиње 1986. године, када је основана радња организација Бањско-рекреативни центар "Дворови" и управљање бањом са МЗ Дворови преноси се на новоосновану радну организацију.

У последњих десетак година, захваљујући јасним пословним плановима менаџерског тима долази до брже изградње инфраструктуре и амбијента по којем је бања данас препознатљива.

Изграђена су још два базена, терени за мале спортове, почела је градња хотела, избушена још једна бушотина, гдје је температура минералне воде 80 степени, али се, нажалост, не експлоатише.

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co