+387 55 350 502
banjadvorovi@teol.net
×
Умјетнички радови 26 учесника прве ликовне колоније коју је организовала “Бања Дворови”, изложени су у Галерији Центра за културу, а радови ће бити изложени до 7. јуна. Изложбу је отворио директор Бање Дворови професор др Милорад Зекић истичући да је протеклих неколико дана премашило очекивања, јер, како је нагласио, “не само да су учвршћена досадашња пријатељства, већ су стечена и нова”.
Izlozba svi
-Радује ме чињеница да смо организовали овај вишедневни културни догађај који промовише нашу установу и бањски туризам, али И све љепоте нашег града. Посебно ме радује задовољство учесника колоније, који су то изражавали ријечима и ђелима који су резултат њихових умјетничких душа”, рекао је Зекић и најавио да ће и наредне године задња седмица маја бити посвећена организовању ликовне колоније у којој ће учествовати још већи број умјетника из земаља региона.
-Захвалан сам учесницима колоније, као и Туристичкој организацији града са којима имамло одличну сарадњу, а увјерен сам да ће наши пријатељи, учесници колоније, бити искрени амбасадори Бање Дворови И града Бијељине”, рекао је Зекић. Он је свим учесницима уручио захвалнице, а два ликовна умјетника, Ђорђе Станић И Светлана Миладић награђени су сап о једним продуженимвикендом у Бањи Дворови. Посебно задовољство што је дао свој допринос око организације ликовне колоније, изразио је чувени умјетнички фотограф Божидар Витас.
Izlozba 1
-Умјетнички радови остављају дубок траг у овом простору, а свих 26 умјетника радили су ђерла свим својим срцем”, рекао је Витас. Да је душа људи битна у умјетничком раду, али и у дружењу, рекао је умјетник Зоран Сувајац из Бањас Луке.
-Свако је унио ђелић себе у ову причу, а инспирацију смо имали у овој лијепој равници”, рекао је  Сувајац. Бања Дворовви је протеклих дана угостила квалитетне људе И умјетнике, а то, како је рекла Сузана Стојадиновић “ствара чуда”.
Izlozba 2
-Овђе су боравили изузетни сликари и свако са својим стилом. Први пут сам у Семберији и Републици Српској и изузетно сам изненађења љепотом пређела и добротом људи. Хвала има гостопримству и име свих колега”, рекла је Стојадиновићева. Као учесник бројних манифестација био је и Ђорђе Станићиз Ужица,  а у Бијељини је први пут.

-Квалитет организицаије и квалитет радова је резултат ове колоније и сигуран сам дас ви са собом носимо лијепе успомене”, рекао је Станић. Долазак ликовних умјетника и иконописаца у Галерију Центра за кулутур организован је туристичким возиће, како би утисак о свим атракцијама и љепотама Семберије био још упечатљивији.
Izlozba 3

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co