+387 55 350 502
banjadvorovi@teol.net
×

281344614 4562999787134407 3314595094826352811 n

Banja Dvorovi je ove godine organizovala prvu Međunarodnu likovnu koloniju koju je svečano otvorio predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

-Posebne čestitke rukovodstvu Banje Dvorovi na čelu sa direktorom Miloradom Zekićem, što i na ovaj način promovišu naš biser, “Banju Dvorovi” i zdravstveni turizam, ali i naš grad. Kao predsjednik Skupštine i predstavnik Grada Bijeljina, nadam se da je ovo prva u nizu likovnih kolonija koja će se održati u “Banji Dvorovi” i da će nam se umjetnici uvijek rado vraćati. Moja, ali i obaveza svih nas koji obavljamo dužnosti u Skupštini i Gradskoj upravi je da podržavamo sve ono što doprinosi promociji našeg grada”, rekao je Đurđević. Direktor “Banje Dvorovi” Milorad Zekić izrazio je zahvalnost svim učesnicima kolonije i najavio da će već naredne godine, zadnja sedmica maja, biti planirana za organizovanje ovog kulturnog događaja.

281326528 4567415900026129 3854654857455621134 n

-Naša dobra saradnja s Turističkom organizacijom i gostoprimstvo učesnicima kolonije iz prethodnih godina, izrodila je brojna prijateljstva, a rezultat je upravo prva kolonija u našoj organizaciji. Naredne godine imaćemo umjetnike i iz Hrvatske, Slovenije, Mekedonije i Crne Gore, a ovo je jedan od načina da predstavimo banjski turizam i sve ono što naš grad ima da pruži. Naši dragi prijatelji i učesnici kolonije, naši su istinski ambasadori”, rekao je Zekić. Božidar Vitas umjetnik fotografije, izrazio je zadovoljstvo što se ovaj kulturni događaj organizuje u “Banji Dvorovi”.

-Djela vrhunskih umjetnika krasiće zidove ustanova i institucija, ne samo u Bijeljini, nego i drugih gradova u regionu koje će im pokloniti tokom zvaničnih posjeta”, rekao je Vitas. Da je saradnja Turističke organizacije i Banje odlična, potvrdila je i direktorica Jasmina Abdulahagić, a portparol TO Dragan Tešić  izrazio je uvjerenje da će pored likovne kolonije koju već nekoliko godina organizuje Turistička organizacija i likovna kolonija koju organizuje Banja Dvorovi biti tradicija na ovom području, što će doprinijeti još boljem predstavljanju Semberije. Radovi 26 učesnika likovne kolonije, izloženi su do 7.juna u Galeriji Centra za kulturu, a izložbu je otvorio direktor Banje Milorad Zekić.

283307350 4567415800026139 1237773169591208611 n

-Raduje me činjenica da smo doprinijeli promociji Banje, banjskog turizma, ali i ljepotama našeg grada. Posebno me raduje zadovoljstvo učesnika kolonije, koji su to izražavali i riječima i djelima koji su rezultat njihovih umjetničkih duša”, rekao je Zekić. On je svim učesnicima uručio zahvalnice i naglasio da je zahvalan i Turističkoj organizaciji grada i svim prijateljima koji su im pružili podršku. Umjetnički fotograf Božidar Vitas je naglasio da umjetnički radovi ostavljaju dubok trag u ovom prostoru, te da su svih 26 umjetnika radili djela svim svojim srcem. Vitas je u okviru kolonije priredio i veoma uspješno književno veče promocijom njegove knjige “”Priče iz beležnice”. Da je duša ljudi bitna u umjetničkom radu, ali i u druženju, rekao je umjetnik Zoran Suvajac iz Banja Luke.

-Svako je unio djelić sebe u ovu priču, a inspiraciju smo imali u ovoj lijepoj ravnici”, rekao je Suvajac. Banja Dvorovi je proteklih dana ugostila kvalitetne ljude i umjetnike, a to, kako je rekla Suzana Stojadinović “stvara čuda”.

-Ovdje su boravili izuzetni slikari, svako sa svojim stilom. Prvi put sam u Semberiji i izuzetno sam iznenađenja ljepotom predjela i dobrotom ljudi”, rekla je Stojadinovićeva. Kao učesnik brojnih manifestacija bio je i Đorđe Stanić iz Užica.

-Organizacija je bila odlična, kao i kvalitet radova, a svi mi u sebi nosimo lijepe uspomene”, rekao je Stanić.

Izlozba 5

BAZENI
Bazeni JUB "Dvorovi"
 
Pet bazena

JUB "Dvorovi" posjeduje sportsko-rekreativni centar sa pet bazena kapaciteta 6.000 posjetilaca.

OLIMPIJSKI BAZEN
DJEČIJI BAZEN
JUNIORSKI BAZEN
TUŠEVI SA TOPLOM VODOM
 
 
BANJSKA VODA
Ljekovita svojstva
mineralne vode
 

Voda je natrijum-kalcijumsko hidro-karbonatno-hloridna.

Analizom je utvrđeno da njeno korišćenje daje veoma dobre rezultate u liječenju hroničnih reumatskih oboljenja,

lakših oblika dijabetesa, hroničnog gastritisa, posttraumatskih povreda ekstremiteta i nekih oblika ekcema, hroničnih ginekoloških bolesti, lumbaga, spondiloze, splonditisa i lumboišijalgije.

 
Aktuelnosti
SMJEŠTAJ
Hotel "Sveti Stefan"

Hotel "Sveti Stefan" ima 42 dvokrevetne i trokrevetne sobe i 2 apartmana. Hotel posjeduje kongresnu salu, a u sklopu banjskog kompleksa nalazi se restoran "Izvor" kapaciteta 400 mjesta.

REKREACIJA
Sportski tereni

Pored bazena, u sklopu banje gostima su dostupni sportski tereni za tenis, mali fudba, rukomet, odbojku i košarku.

Video prezentacija

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co