+387 55 350 502
banjadvorovi@teol.net
×

а

Питање статуса Бање Дворови у погледу односа Република Српска - Град Бијељина, биће ријешено до Нове године, договорено је на састанку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, премијера Радована Вишковића, градоначелника Бијељине Миће Мићића и директора Бање Дворови Милорада Зекића. Такође је одлучено да ово и даље буде јавна установа.
-Сматрамо да је ресурс који овдје постоји јавно богатство и не може да се девастира на било који начин. Договорили смо рјешавање дугова који су до сада створени, а који нису мали. Претходно руководство је, како смо информисани, то накарадно водило и довело готово до безизлаза“, рекао је Милорад Додик и додао да је договорено и рјешавање дугова који су до сада створени, а који нису мали.
-Већ сада се врше неки репрограми и одрживост је некако постигнута. Да није било вируса корона имали бисмо, вјероватно, успјешну годину. Ревидираћемо пројекат, који је урађен прије око 20 година, довешћемо га у стање најбољих стандарда за ово вријеме и након тога сјести да видимо како обезбиједити дугорочно финансирање инвестиције, да видимо на који начин то Град и Република треба да ураде“, рекао је Додик.
Премијер Радован Вишковић, нагласио је да Бања Дворови представља значајан капацитет за Бијељину, Семберију и РС.
-Бањи Дворови је потребно дати мјесто које заслужује. Да би сви будући кораци били проведени неопходно је да, како смо и договорили на састанку, менаџмент Бање, заједно са ресорним министарством нађе рјешење власничког и имовинског статуса“, рекао је Вишковић.
Градоначелник Мићо Мићић, нагласио је да је на састанку договорено да послови у Бањи буду заједничка инвестиција.
-Инвестиција подразумијева завршетак хотела „Свети Стефан“, затвореног базена, уређење комплекса Бање, али и отворање нових стотињак радних мјеста. Циљ нам је да Бања Дворови поново буде туристички бисер нашег града“, рекао је Мићић. Он је додао да је било и других приједлога - приватизације и слично, али је, ип-ак, приједлог премијера и српског члана Предсједништва БиХ, да такав капитал не треба дати у приватизацију, већ га заједничким средствима града и РС сачувати.
Директор Бање Дворови Милорад Зекић изразио је задовољство посјетом, уз констатацију да је договор охрабрујући.
-Утврдили смо динамику коју ћемо водити до краја године, а одмах по рјешавању статуса Бање, све што је потребно чинити, ићи ће много лакше“, рекао је Зекић и додао да би за ревитализацију комплекса требало око 15 милиона марака.
-Након интензивног рада и настојања да се спаси ово природно богатство, успјели смо да „пробудимо“ интересовање републичких власти за ревизализацију овог комплекса који ће допринијети развоју нашег града и Семберије, а самим тим и побољшати стопу запослености“, рекао је Милорад Зекић.
Извор: Семберске новине
БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co