+387 55 350 502
banjadvorovi@teol.net
×

12347

Удружење подводних активности ТРБ у претходном периоду успјешно је реализовало бесплатне школе роњења, јахања и алпинизма за дјецу и младе са подручја града Бијељина, а курсеве је успјешно завршио 71 полазник.

Активности су реализоване у оквиру пројекта „Спорт (ни)је привилегија“, у којем је учествовало укупно 87 полазника, дјеце и младих узраста од 10 до 18 година. 

„Као једну од битних ствари коју бих истакао, а која је проистекла из самог пројекта је формирање алпинистичке секције у оквиру нашег удружења, као и покретање процедуре формалног организовања клуба љубитеља коња и коњичког спорта Попови. Сматрамо да ће то бити значајно за сам Град и да ће обогатити спортске садржаје Града“, изјавио је координатор пројекта Јовица Петровић. 

Организатори су истакли да су захвални Етно-селу „Станишићи“ које је за потребе одржавања школе роњења у зимском периоду уступило затворени базен „Леонида“, Основној школи „Јован Дучић“ која се ангажовала на анимирању корисника, али и партнерима Центру за социјални рад у Бијељини и ЈУ Бањи Дворови. 

„Задовољство нам је што већ пар година имамо сарадњу са Удружењем подводних активности ТРБ и што можемо у континуитету испред Центра за социјални рад да обезбиједимо ове активности за дјецу из социјално угрожених категорија. Сматрам да их на овај начин можемо довести у неки равноправан положај са дјецом из осталих категорија, јер овако они могу себи да приуште и активности обуке за пливање, јахање, алпинизам, које свакако не би могли да имају да нема овакве организације“, рекао је Милорад Софренић, директор Центра за социјални рад у Бијељини.  

Након конференције за медије, Удружење подводних активности ТРБ, ЈУ Центар за социјални рад Бијељина и ЈУ Бања Дворови, потписали су Оквирни споразум о међусобној сарадњи. Представници све три стране сматрају да потписивање овог споразума значи да ће и у будућем периоду наставити сарадњу  у овом правцу и да је на тај начин потврђена њихова сарадња за коју сматрају да ће само бити још јача и боља. 

„Ово много говори о друштвено одговорним организацијама какво је Удружење подводних активности ТРБ, Центар за социјални рад, али и ЈУ Бања Дворови. Бања Дворови није у могућности да у материјалном смислу много помогне, али у сваком случају, имајући у виду ресурсе којима располажемо, у прилици смо да учествујемо у овој коректној и доброј сарадњи. Потписивање овог споразума је најава да ћемо и ове године ући у заједничке активности и заједнички пројекат, прије свега, у организацији школе пливања и школе роњења. Бања Дворови заиста покушава да помогне свим спортским организацијама на подручју Града Бијељина. Уз нашу помоћ и суорганизацију, покушавамо да дамо допринос Граду Бијељини“, рекао је директор ЈУ Бање Дворови Милорад Зекић. 

Извор: desavanjaubijeljini.com

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co