+387 55 205 472
banjadvorovid@teol.net
×

Бања Дворови лаганим корацима иде путем опоравка, захваљујући максималној посвећености менаџмента ове установе, али и помоћи коју, иако је скромна, користе намјенски и рационално. Менаџмент ове установе се изборио да започне озбиљан рад на санацији и модернизацији, односно да врати углед ресурсу који је на ноге подигао стотине бораца који су се борили за Републику Српску, али и хиљаде оних који су годинама уназад лијечили повреде локомоторног система и уживали у благодетима термоминералне воде.

NOVI KROV BANJA 1

Слика 1: Нови кров Јавне установе Бања "Дворови"

Пред себе су оставили јасан циљ, а то је унапређење медицинског и туристичког сегмента ове установе. Како би грађанима били на услузи, успјели су ангажовати и у свијету признату, професор др Даницу Грујичић, професора Медицинског факултета у Београду, неурохирурга на клиници за неурохирургију на Клиници за неурохирургију Клиничког центра Србије. Иако су од Фонда здравствене заштите добили уговор од симболичних 280.000 КМ, то их није обесхрабрило да се упусте у коштац са неопходном ревитализацијом постојећих капацитета, а добили су и симоболична кредитна средства која су усмјерена на реализацију постављених задатака. Не чекајући да сунце засија и да се ,,животари” од љетње сезоне, односно базена по којима је Бања Дворови, такође, препознатљива, одлучили су се за обнављање медицинских апарата, уређење ентеријера, хитне санације дотрајалог крова на давно, ,,у грубо” изграђеном затвореном базену, а који може значајно допринијети не само у раду пружања медицинских услуга, него и унапређењу туристичке понуде. Приоритет менаџменту је обезбјеђивање што више посла, а не социјална помоћ и не троше вријеме на анализу како и шта је било прије, већ размишљају о будућности установе. Начелница сектора медицинеу Бањи ,,Дворови’’ др Данијела Ђурић Ристић истиче да пацијентима и клијентима пружају све врсте медицинских услуга везаних за физикалну терапију, електро и термо процедуре, магнет, ултразвук, ласер и наравно, лијечење љековитом термоминералном водом.
-Са циљем што квалитетније услуге, као што смо претходно и најављивали, купили смо одређен број нових апарата за електро процедуре, а набавили смо и нови ласер. Наравно, набавку апарата планирамо и у наредном периоду, а истовремено смо реконструисали салу за кинези - терапију. Замијењена је столарија и реновиран под у складу са прописима, а купили смо нови бицикл, траку, као и остале реквизите за вјежбање. За хидро терапије смо набавили нову каду за подводну масажу и једну нову галванску каду за галванске четвороћелијске купке’’, каже др Ђурић и наглашава да настоје да обезбиједе услове за што квалитетније услуге пацијентима.
Оно на чему се, такође, ради је довођење у функцију затвореног базена, како би се могла примјењивати и хидро- кинези терапија, односно, терапијске вјежбе за пацијенте у води које су благотворне и ефикасне. Да поред квалитетних медицинских услуга настоје побољшати и смјештане капацитете у хотелу ,,Свети Стефан”, најбоље говори чињеница да је реновиран трећи спрат хотела.
-Извршена је замјена столарије, постављени комарници, просторије су освјежене и купљен је нови намјештај, а у плану је уређење и осталих смјештајних капацитета, како бисмо нашим пацијентима пружили пријатан боравак у собама након обављених медицинских третмана’’, каже др Ђурић.

Погодност бањских услуга пензионерима

Поред стационарних пацијената, у овој установи је у узлазној путањи и интерес за амбулантне услуге рехабилитације, а једна од атрактивних понуда је свакако понуда популацији тзв. трећег доба, односно пензионерима који су иначе циљна група свих бања.
-Нашим пензионерима омогућавамо одређене погодности, што сезонске, што ван сезонске, а на њима је да изаберу да ли ће користити стационарну или амбулантну услугу. Уколико се одлуче за тзв. болнички дан у јануару, фебруару, марту, априлу или мају, за нпр. 10 дана, потребно је да издвоје 400 КМ, а плаћање уз потврду од Удружења пензионера, да су пензионери Републике Српске, могу извршити и на шест рата. Исти износ се плаћа и за мјесеце октобар, новембар и децембар, док је у сезони, односно у јуну, јулу, августу и септембру, потребно издвојити 450 КМ за нпр. 10 дана. Болнички дан у овом случају подразумијева хотелски смјештај, три оброка, специјалистички преглед, минералну купку, физикалне процедуре, свакодневни љекарски надзор и отпусно писмо, као и пријаву боравка и осигурање. Уколико се пензионер одлучи за амбулатни третман, у том случају за 10 дана терапија, потребно је издвојити 175 КМ, а физикалне процедуре се одређују у договору са љекаром у бањи’’, појашњава др Ђурић.
Оно што је, такође, једна од могућности које нуде у бањи је и пружање услуга масажа грађанима који не морају бити пацијенти бање.
-Уколико наши суграђани желе квалитетну и професионалну медицинску или релаксациону масажу, потребно је само да се најаве путем и закажу термин. Наши стручно оспољени физиотерапеути, ту су за њих радним данима од 7 до 15 часова, а парцијална масажа износи 10 КМ, масажа цијелих леђа 20 КМ, док општа масажа цијелог тијела износи 30 КМ’’, каже др Ђурић.
Оно што је, такође, у циљу што квалитетније понуде је и прилагођен јеловник пацијентима, а према ријечима др Ђурић, настоје да пацијентима пруже што разноврснију храну и са заступљеним воћем и поврћем, а пацијенти имају и могућност избора дијеталне хране. Да су видни позитивни помаци у овој установи, потврђује и пензионерка Петра Митровић, која је родом из Пожарнице, а живи у Бијељини.
-Боравила сам и прије у Бањи ,,Дворови’’ и била сам задовољна терапијама. Ове године сам поново дошла и драго ми је што су уредили собе и набавили апарате који нам помажу у лијечењу. За особље могу рећи да су добри и као људи и као здравствени радници’’, каже Митровићева.
Надамо се да ће Бања ,,Дворови’’ добити ,,вјетар у леђа” од свих који могу допринијети да се овај потенцијал искористи на добробит свих. Бања ,,Дворови’’ је многе људе подигла на ноге и крајње је вријеме да надлежни нађу начин и ову установу врате на водеће мјесто медицинско - туристичких потенцијала.
Преузето из: Семберске новине, аутор: О.Стјепановић

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co