+387 55 205 472
banjadvorovid@teol.net
×

Бања Дворови од првог фебруара поново је отворила врата пацијентима.

 

Медицински радници и пратеће особље потребно за стационарно лијечење, враћени су на посао. Преостали радници су на чекању до 31. марта, када се очекује и повећан обим послова, истичу у овој јавној установи.

Након скоро три године, сви запослени коначно могу овјерити здравствене књижице, јер су измирени дугови према Фонду здравственог осигурања.

Уговор Бање Дворови са Фондом здравственог осигурања у износу од 200.000 марака обновљен је за 2018. годину , тако да је бања почела да ради 1. фебруара.

- Тренутно на лежању имамо 22 пацијента са планираним пријемима у наредна три, четири дана, значи сљедеће седмице ће то бити преко 30 пацијента. Имамо и амбулантно лијечење - каже Данијела Ђурић Ристић, љекар специјалиста у Бањи Дворови. 

За регију са преко 100.000 становника Бања Дворови је од непроцјењиве користи.

Након вишемјесечног штрајка са којим је окончана прошла година, Град Бијељина је као оснивач ЈУ Бање Дворови предузео низ мјера за њен опоравка и стабилизацију.

Споразумом са ресорним министарством деблокиран је рачун због пореских обавеза од око 600.000 марака :

- Компензацијом с аминистарством од 120.000 КМ измирили смо обавезез за 2016. и 2017. годину - поручио је Милорад Зекић директор Бање Дворови.

Од 52 запослена, на посао је са чекања враћено 28 радника , углавном из медицинског сектора.

- Након мучног периода, исплаћене плате, уплаћени доприноси, можемо да овјеримо књижицу, надамо се да ће бити боље, каже Љиљана Ђурић, главна медицинска сестра. 

У управи бање истичу да би ускоро могла да буду оперативна и кредитна средства од милион марака потребна за санацију крова и завршетак затвореног базена. Тиме би били створени предуслови да се износ уговора са Фонда здравственог осигирања удвостручи и повећа конкурентност бање у здравственим и туристичким услугама.

РТРС

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co