+387 55 205 472
banjadvorovid@teol.net
×

Након прекида штрајка запослених у Бањи Дворови и именовања новог вршиоца дужности директора, пре мјесец и по дана, ова установа успјешно консолидује рад.

Пореска управа деблокирала је рачун, радницима су исплаћене 4 од 10 заосталих плата.

Од половине новембра, када су почели да раде, на лијечењу у Бањи Дворови било је више од 70 пацијената. Системским мјерама и улагањима настојаће се подићи ниво услуга.

Радници Бање Дворови вјерују у перспективу ове установе и надају се да ће у овој новој години имати довољно посла за шта су неопходна и нова улагања.

- Имамо кадар, опрему, непроцјењиву геотермалну воду. Близу су нам Србија и Хрватска, те имамо пацијенте из цијеле БиХ и региона. Осим лијечилишног аспекта не смијемо занемарити туристички потенцијал. Само уз мало подршке могли бисмо да будемо замајац развоја Семберије - каже виши физиотерпеут Сара Поповић.

Све више је и пацијената који траже услуге овог комплекса, а међу њима су Вукосава Ковачевић из Милића и Драгица Недимовић из Зворника.

- Особље је љубазно, а услови одлични. Много нам пријају терапије - кажу ове пацијенткиње.

И менаџмент ове установе вјерује да Бањи Дворови долазе бољи дани. Вршилац дужности директора Миле Пејичић подсјећа да је одблокиран рачун, а све доспјеле пореске обавезе репрограмиране су до краја 2018. године.

– Интензивирани су преговори са Министарством здравља и социјалне заштите како би се склопио уговор са Фондом здравственог осигурања РС у вриједности од 600.000 КМ. Са Министарством трговине и туризма, у складу са новим законом, настојимо да дугорочно и трајно ријешимо статус ове установе - рекао је Пејичић.

Направљен је план санације објекта и обнављања опреме, а приоритетне инвестиције су санација крова, адаптација дијела соба, завршетак радова на затвореном базену, набавка и модернизација опреме.

Процјењује се да је за ове намјене потребно око милион марака. У циљу консолидације и даљег напретка Бање Дворови урађена је оптимизација радних мијеста.

Од нове године већина радника бање биће на тзв. чекању, а испуњење планираних мијера биће обавеза новог пословодства.

 

Подршка града

У осавремењавању пружања услуга медицинске рехабилитације и унапређења туристичке понуде у области бањско - рекреативног туризма, ова установа има подршку и локалне заједнице, градоначелника и Скупштине града.

Према пројекту Дирекције за изградњу града око 3,5 милиона КМ неопходно би било уложити у овај лијечилишно - туристички комплекс, а биће размотрена могућност кредитног задужења Бање са гаранцијом буџета Града.

Извор: Блиц

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co